Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szenvedélyek

Szenvedélyek

Mint minden normális embernek, a Naruto  szereplőinek is vannak mániái, hobbija vagy szenvedélyei, melyek néha nem pozitív hatást gyakorolnak a szereplőkre. Ezek ellenére mi szeretjük  őket és elnézzük ezeket a kis hibákat. Minden esetre ezek gyakran a humor forrásai és nélkülük nem lenne Naruto a Naruto. De nem hablatyolok itt nektek, nézzük meg ezeket a bizonyos szenvedélyeket!
 
01.Cigaretta
Tudjátok kiről beszélek, igaz? Természetesen Sarutobi Asumáról, aki egy lépést sem tesz a cigarettája nélkül. Asume meglehetősen sokat szív egy nap és már többen is jelezték felé, hogy le kéne szoknia. például Kurenai is többször megjegyezte már hogy fel kéne hagynia a dohányzással. Ennek ellenére Asuma gyakran még harc közben is egy szál cigit tart a szájában. Csak akkor hagy fel a füstölgéssel, ha valami súlyos gond nyomja a vállát, ilyen volt például régi barátja, Chiriku halála. Amit még szeretnék megemlíteni, az az hogy Asuma annyira a rabjává vált a dohányzásnak, hogy halálakor arra kérte Shikamarut, hogy adjon neki egy szál cigarettát, had szívjon egy szálat még utoljára…és amikor meghalt az a bizonyos cigaretta kiesett a szájából…
 
02. Szerencsejáték
Azt hiszem megint nem kell bemutatnom ennek a játéknak a rabját. Köztudott, hogy az Ötödik Hokage imádja a szerencsejátékot, azonban rendkívül balszerencsés és mindig veszít. Tsunade ennek ellenére nem kíván felhagyni ezzel a szokással, mániákus módjára kártyázik és meggyőződése, hogy egyszer visszanyeri azt, amit elvesztett. Tsunade a kabátja hátulján a „szerencsejátékos” jelet viseli, ezzel is tükrözve szenvedélyét. Elsősorban kártyázni szokott, de jöhet minden, amivel pénzt lehet nyerni. Ha Tsunade valami csoda folytán mégis nyer, baljós előjelet tulajdonít szerencséjének, ami általában be is igazolódik. Tsunade mielőtt elfogadta a Hokage címet faluról falura járt és a Legendás Balek néven vált ismertté, hiszen mindig rengeteg pénzt vesztett és gyakran terhelték a vállát adósságok.
 
03. Ivás
Mint tudjuk a ninják számára három tabu van: a pénz, a nők és az ital. Ennek ellenére Tsunade vagy Jiraiya sem veti meg az italt néhanapján. Sőt, Jiraiya különösen gyakran fordul meg bárokban ahol addig iszik, még teljesen be nem rúg és ki nem pirosodik az arca. Viszont ugyanez elmondható a Gondaime Hokagéről, aki ahelyett hogy példát mutatna a következő generációnak üvegből issza a sakét fényes nappal, Konoha egyik bárjában. Viszont Tsunade akkor is az ital után nyúlt, amikor Lee műtétére készült és azon dolgozott, hogy megnövelje a műtét sikerének százalékát, ami sikerült is:)
 
04. Ramen
Naruto egyértelműen szenvedélybeteg, ha a ramen kerül szóba. Naruto kedvenc étele a ramen, szabadidejében rament eszik, az edzés sikerét ramennel ünnepli és persze sosem utasítja vissza, ha Iruka-sensei meghívja egy tál ramenre. Kakashi szerint Naruto meg fog halni, ha továbbra is folytatja ezt az életmódot, de Naruto makacsul ragaszkodik az életre szóló ramen diétájának betartásához. Tulajdonképpen még nem láttam volna, hogy Naruto mást is eszik a ramenen kívül. Ezen felül egyszerre képes több tányérral is betolni egymás után, amit egy normális emberi lény már nem tudna megenni, de Narutónak meg se kottyan öt tál ramen. Naruto kedvence az a ramen, amit Ichiraku éttermében lehet kapni, mindig oda megy, ha megéhezik.
 
05. Edzés
Bozontos szemöldök és tanára szintén egy fura szenvedélynek hódol. Lee szabadidejében edz és mást nem is csinál. Amióta ismeri Gait, átvette annak „Saját szabályaim” életfilozófiáját, mely azon alapul, hogy az elkövetett hibákért büntetést szab ki magának, ami általában edzés és ha azt sikerül teljesíteni akkor reméli hogy erősebbé válik. Ezért Lee az emberi tűrőképesség határait feszegető edzéseket folytat minden nap, de ez elmondható Gairól is aki képes volt 500 kört menni Konoha körül kézenállva, csupán azért mert Kakashi megverte kő-papír-ollóban. Érthetetlen, de mi ezért szeretjük őket és ez a szenvedély nincs semmilyen káros hatással rájuk, sőt ennek eredményeként Lee és Gai a legerősebb Taijutsu használó ninják Konohában biztos, de talán az egész Tűz vidékén.
 
06. Evés
Azt hiszem ismét egy olyan mániát sikerült nyakon csípnem, melynek rabját nem kell bemutatnom. Természetesen Chojiról beszélek, aki ipari mennyiségű ételt tud betermelni a másodperc tört része alatt. Choji étkezési szokásainak azért van más háttere is, ugyanis az általa használt jutsuk rengeteg energiát emésztenek fel, így Chojinak pótolnia kell az energiát, hogy a chakra szintje is állandó maradjon. Ennek ellenére azért nem ártana néha lassítania. Choji mindig tart magánál egy kis nassolnivalót, ami általában chips és amikor éppen nem harcol, akkor egy zacskó chips társaságában tűnik fel a sorozatban. Továbbá Choji furcsa szokása az is, hogy nem hagyja hogy az étel utolsó falatját, legyen szó bármilyen kajáról valaki más egye meg. Ragaszkodik ahhoz, hogy ő pusztítsa el az utolsó darabot is, mert szerinte az a falat megérdemli, hogy kiélvezzék az ízét. Amikor Asuma meghívja egy kis ebédre az edzések után csillagászati összegektől szabadul meg az étteremben…
 
07. Sasuke
Nem, nem Sasuke szenvedélyéről fogok írni, hanem azokról, akiknek Sasuke a szenvedélye. Nem lenne elég hely, hogy ideírjam az összes lány nevét, akinek összefut a nyál a szájában ha megpillantja Konoha szépfiúját, de a legnagyobb Sasuke mániásokat ti is ismeritek. Gondolok itt Inora, Sakurára vagy Karinra, de mint tudjuk az akadémián az összes lány Sasuke kedvét kereste. Szegény Sasuke sosem szabadul ettől az átoktól és ahogy idősebb lesz, rajongótábora egyre csak növekszik…
 08. Robbantás
 
„A robbantás művészet” Na vajon kitől származik ez az idézet? Az Akatsuki művésze, Deidara imád robbantani és örömmel tölti el, ha felrobbanthatja egy újabb remekművét. Deidara úgy gondolja, a művészet olyan, akár egy virág, csak pár percre nyílik ki és mutatja meg szépségét. Deidara nagyon érzékeny ha a művészetéről van szó, ezért aki meg meri kérdőjelezni vagy le meri nézni, az rögtön megízlelheti Deidara művészetét. Elsősorban Tobi a szerencsés, aki rend szerint minden alkalommal amikor Deidara társaságában tűnik fel, egyszer-kétszer fel lesz robbantva. Deidara a művészetében leli halálát is, amikor műalkotássá válik egy 10 kilométer átmérőjű robbanást létrehozva.
 
09. Bábgyűjtemény
Itt egy másik megszállott, az Akatsuki másik művészlelke Sasori a Homok faluból. Sasori közel 300 bábot gyűjtögetett össze élete során, melyek közül néhány igazán különleges. Különösen büszke a Harmadik Kazekage bábjára, melyet ő készített az egykori Harmadik Kazekagéból. Nos ez a darab valóban egyedi, hiszen így Sasori birtokába jutott a nevezetes Vashomok képességnek is. Sasori úgy gondolja a művészet az, amikor valami olyat alkot az ember, ami örökké, de legalábbis sokáig megmarad. Ezért tartja magát művésznek és gyűjtögeti a bábokat. Hogy bizonyítsam megszállottságát a bábok iránt megemlíteném, hogy saját testét is bábbá alakította, hogy elkerülje a korral járó kellemetlenségeket és a gyűjteménye részévé váljon.
 
10. Nők
Igen. Itt természetesen Jiraiyára gondolok és az ő szégyentelen szenvedélyére. Sosem volt titok, hogy Jiraiya imádja a női alakot és szabadidejében, de még a küldetései alatt is legszívesebben a lányok kukkolásával foglalkozik.  Bár megjegyzem ez sosem volt jó hatással egészségére, hiszen amikor Tsunade rajtakapta, annyira megverte, hogy számos bordája eltört, belső szervei súlyosan sérültek és drága Ero-sennin életveszélyes állapotba került. Ha már itt tartunk, Naruto nagyon találó becenevet adott mesterének, ami ugyan tisztelettel nem bír, de nagyon passzol Jiraiyára: Perverz remete. Nos igen ez lenne Jiraiya, aki magát szuper-perverzként emlegeti és a Nyali fali Éjszakák című sorozatot írja, természetesen alapos anyaggyűjtés után XD
 
11. Könyvek
Itt elsősorban az előbb említett Nyali fali kötetekre gondolok, melyet Kakashi-sensei előszeretettel forgat. Kakashi olyannyira megszállottjává vált a könyveknek, hogy gyakran edzés közben is ezeket nézegeti. Naruto szerint ezek a könyvek rettentő unalmasak, de Kakashi mégsem bírja visszafogni magát, ha megpillant egy Nyali fali Éjszakák kötetet valamelyik könyvesbolt polcán. A sorozatnak nem ő az egyetlen rajongója, Ebisu is rendszeres olvasó, bár ő ezt titokban teszi, és a kukkolás terén is ugyanígy jár el.
 
12. Ölés
Na igen itt az abszolút és teljességgel elfogadhatatlan szenvedély, mely Gaarához tartozik. Gaarában azért alakult ki az ölés utáni vágy, mert még sohasem szerette senki és a szeretet hiányában mindig egyedül volt, csak magára számíthatott. Ennek következtében Gaara azt a látásmódot alakította ki, hogy ölnie kell, azért hogy megerősítse létezését. Szerencsére ez a szenvedélye eltűnik a Naruto második felében, miután harcol Narutóval és megérti mi az a szeretet és mi az ő valódi életcélja.
 
 

 

Profilkép


óra
Archívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Online: 1
Összes: 34563
Hónap: 351
Nap: 16